LES ANIS DE FLAVIGNY

Zatím co srdcem Bugrundska je městečko Flavigny sur Ozerain, srdcem těchto bonbónků, které se zde vyrábějí už po dlouhá leta, je anýzové zrnko, které se nachází v každém bonbónku. Historie sahá opravdu velmi daleko, ani nevíme přesně jak, ale ví se, že i na královském dvoře si na nich pochutnávala už Madame Pompadour. Od té doby kamenné městečko prošlo malými změnami, ale zdejší lidé výrobu bonbónků nikdy neopustili a ve středověkém opatství se vyrábí dodnes. Výroba jednoho bonbónku trvá 15dní. Po celou dobu se malá zrníčka obalují v měděných kotlích, které se točí nad ohněm. Postupně se přilévá sirup a přírodní aroma. Aromata se přidávají k řepnému cukru postupně během celé výroby, kdy se na malinké zrnko anýzu nabaluje více jak tisíc vrstev cukru, než vznikne tato krásná a lahodná perla. Vybrat si můžeme dnes již z devíti příchutí, avšak nejstarší a první byla růže, která se dodnes těší velké oblibě a to nejen díky svému prvenství. Chuť je opravdu okouzlující, nechte se okouzlit a ochutnejte nejen ji.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky